WiFi oplossingen 2.4/5 Ghz open band

De voordelen van een draadloos systeem zijn legio. Draadloze verbindingen zijn niet alleen snel, desgewenst kan men binnen een bepaald bereik draadloos toegang verkrijgen (inloggen) tot het eigen netwerk.

Toepassingen voor draadloze technologieën
Grote bedrijven hebben al veel belangstelling getoond voor draadloze netwerken. Draadloze netwerken worden ook steeds interessanter voor kleine ondernemingen en particuliere gebruikers, wanneer zij de voorkeur geven aan de flexibiliteit en het gemak van de draadloze oplossing in plaats van kabels die door het gehele gebouw lopen. Ze worden ook gebruikt op andere plaatsen waar mensen met een netwerk een verbinding willen opzetten om van hun gemeenschappelijke middelen gebruik te maken, b.v. in hotels, congrescentra en op luchthavens.

Thuisnetwerken
Voor thuisgebruikers zijn de voordelen van draadloze netwerken evident. Een draadloos netwerk is snel, eenvoudig en betaalbaar.

Het is niet nodig kabels in huis te installeren waardoor de ongemakken beperkt blijven, bovendien zijn draadloze netwerken flexibel. Wanneer u verhuist, gaat het netwerk met u mee. Voor de thuisgebruikers die hun middelen zoals printers, scanners en back-up drives of internettoegang gemeenschappelijk willen gebruiken, zijn eenvoudige draadloze netwerken de ideale oplossing.

Kleine bedrijven
Kleine bedrijven willen wellicht ook internettoegang en middelen gemeenschappelijk gebruiken zonder de vaste structuur van een netwerk met kabels te moeten aansluiten.

Zij zijn misschien niet in staat om kabels eenvoudig te installeren, vooral als de behuizing (het kantoor) klein, of niet in eigendom van de onderneming is. Voordelen voor kleine bedrijven kunnen worden verkregen door de toegang tot een DSL-lijn, internetverbinding of kleurenprinter te delen. Bovendien hebben mobiele gebruikers de mogelijkheid door middel van “roaming” van punt naar punt op iedere locatie te kunnen werken. De installatie van Access Points biedt meer flexibiliteit en verbindingsroutes naar ieder bestaand netwerk.

Mobiele netwerkers
Met meer mobiel werkende mensen -op kantoor, bij klanten en thuis- zal de behoefte aan flexibiliteit bij (hoofd)kantoren toenemen. Alleen al door altijd in staat te zijn vanaf ieder punt toegang te hebben tot e-mail zal de mobiele werker tijd besparen. Bovendien kan een onderneming vele “hot-desk”-werknemers hebben. Deze werknemers hebben geen vaste werkplek en werken op verschillende tijden op verschillende plaatsen. Net zoals mobiele werknemers moeten zij snel en eenvoudig vanaf ieder punt verbinding kunnen maken. Het draadloze netwerk biedt hiervoor een snelle, flexibele en veilige oplossing.

Grote bedrijven
Draadloze netwerken bieden grote organisaties een snelle en eenvoudige manier om het netwerk uit te breiden en mobiele werknemers, virtuele teams en uitzendkrachten te huisvesten. Het personeel zal altijd toegang hebben tot informatie en e-mail, zodat de tijd optimaal kan worden benut. Draadloze netwerken zijn kostenbesparend omdat zij snel en eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden. Ze kunnen zonder moeite in de bestaande netwerkstructuur geïntegreerd worden en snel voor bijkomend personeel uitgebreid worden. Doormiddel van “roaming”-functies is het personeel in staat om gemakkelijk van locatie te veranderen wanneer dat noodzakelijk is.

U kunt de beste locatie voor ieder Access Point vinden wanneer u een gedetailleerd onderzoek ter plaatse instelt. Op deze manier zult u de prestaties, reikwijdte en de bandbreedte van het netwerk vergroten. Het is vooral belangrijk een gedetailleerd onderzoek in te stellen, wanneer een draadloos netwerk een groot gebied moet bestrijken waarbij van meerdere Access Points gebruik zal worden gemaakt.

Toepassingen in de publieke sector
De publieke sector kan met behulp van draadloze netwerken het netwerk op een kostenbesparende manier betrouwbaar en veilig uitbreiden terwijl de bestaande infrastructuur behouden blijft. Door middel van “roaming”- functies kunnen werknemers flexibeler werken en beter gebruik maken van de beschikbare tijd. Publieke organisaties kunnen het netwerk tevens eenvoudig uitbreiden en aanpassen voor gebruik door burgers. Dit kan op een tijdelijke of op een permanente basis.

Detailhandel
Op een verkooppunt kunnen medewerkers die de beschikking hebben over een laptop zich door de hele zaak verplaatsen en met klanten verkooptransacties uitvoeren, mits deze laptops met een Wi-Fi draadloos netwerk verbonden zijn. Dit vergroot het efficiënte gebruik van middelen en verbetert de service aan klanten.

Speciale toepassingen – magazijnen, onderwijs en gezondheid
In magazijnen, ziekenhuizen en opleidingscentra is er constante behoefte om informatie te verzamelen of om toegang te verkrijgen tot informatie, terwijl men niet op de vaste werkplek zit. De draadloze netwerken maken het op een makkelijke manier mogelijk om terug te koppelen naar het centrale netwerk zodat magazijnmedewerkers vanaf de actuele locatie informatie over de voorraad kunnen invoeren of aantekeningen kunnen controleren. In ziekenhuizen kunnen verpleegsters en dokters de gegevens van hun patiënten controleren en wijzigen, terwijl ze op de afdeling of in de behandelkamer aan het werk zijn. In het onderwijs kunnen leraren en studenten vanuit hun studeerkamer, klaslokaal of iedere andere plaats op de campus op het netwerk inloggen.