Ommetje app extra punten

Om de hersens fit te houden bracht de Hersenstichting de Ommetje app uit waarmee je punten kunt verdienen met het maken van een korte wandeling. Doordat je er punten mee kunt scoren zorgt dit voor extra motivatie om te gaan lopen. En bewegen is weer goed voor de hersens. Wil je weten hoe je met de Ommetje app extra punten kunt verdienen lees dan verder.

Met de Ommetje app is het mogelijk om een groep te creëren ook wel Team genoemd waarmee je met meerdere app gebruikers tegen elkaar kunt spelen. De punten van elke deelnemer van het team worden in een ranglijst weergegeven. Zo kun je goed van elkaar in de gaten houden hoeveel punten er zijn gescoord bij de deelnemende gebruikers en op welke positie je staat.

Een collega van me kwam met het idee om de Ommetje app binnen onze afdeling uit te proberen. Ik raakte nieuwsgierig en ben gaan deelnemen aan het Ommetje team. Vele collega’s waren me al voor geweest. Daarom wilde ik zo snel mogelijk naar te top komen. Dus zo veel mogelijk punten binnenhalen. Dat heeft ertoe bij gedragen dat ik over dit onderwerp op mijn blog datamirage.nl ben gaan schrijven.

Ommetje app extra punten verdienen

Per dag kun je maximaal 22 punten krijgen – extra punten van de medailles niet meegerekend. Met de zogenaamde medailles kun je in de Ommetje app extra punten verdienen en dit zijn maar liefst 4 punten per medaille. De verdeling van de 22 punten is als volgt.

Rondje 1 – aantal te behalen punten is 17

Specificatie:

+4 Voor een actief gelopen Ommetje.
+5 Voor het lopen van meer dan 20 minuten aan Ommetjes vandaag.
+3 Omdat je dit ommetje voor 09:00 ’s ochtends hebt gelopen
+3 Voor het behouden van je dagelijkse reeks
+2 Voor het delen

Rondje 2 – aantal te behalen punten is 3

Specificatie:

+1 Omdat je je tweede Ommetje van de dag hebt gemaakt.
+2 Voor het delen

Rondje 3 – aantal te behalen punten is 2

Specificatie:

+2 Voor het delen

Ommetje app extra punten

Dus alles bij elkaar opgeteld kun je per dag in elk geval 22 punten verdienen. Maar er zijn extra punten te verdienen met de medailles. +4 punten extra wanneer je een medaille verdient.

Met de Ommetje app extra punten verdienen is mogelijk door in elk geval voor 9 uur in de ochtend een rondje te hebben gelopen van minimaal 20 minuten. Na het maken van een Ommetje krijg je Weetjes. Er zijn maximaal 45 weetjes die je kunt verdienen. Na het behalen van 5 verschillende Weetjes krijg je een medaille. Helaas is de kans dat je een Weetje dubbel krijgt naar mate het spel vordert steeds groter. Ik heb bijvoorbeeld meegemaakt dat ik alle Weetjes op 1 na had. En had al meer dan 200 Ommetjes gemaakt en was al over de 1000 punten. Maar dat ene Weetje wilde maar nog steeds niet vallen en dus geen medaille.

Wat ik inmiddels van de Ommetje app weet is het volgende.

De eerste keer dat je een rondje loopt kun je maximaal 4+5+3+2=14 punten behalen. Dit komt doordat je dan nog niet de 3 extra punten krijgt van het behouden van je dagelijkse reeks

Als je jouw account verwijderd en je maakt weer een nieuwe aan en je zou weer aan dezelfde Team code gaan deelnemen dan ben je alle punten en medailles kwijt. Dit is belangrijk te weten.

Als je een aan een nieuw Team gaat deelnemen en het oude Team gaat verlaten verwijder dan eerst je account. Wanneer je namelijk met een bestaand account aan een nieuw Team gaat deelnemen dan neem je al je bestaande medailles mee. Niet je punten maar dat is logisch. Als je snel punten wilt verdienen en bovenaan de lijst wil komen heb je medailles nodig. Je krijgt in het begin van het spel namelijk vaak medailles. Hou verder het spel vordert hoe minder frequent er nog medailles te verdienen zijn.

Extra punten zijn met de Weetjes medailles vooral in het begin te verdienen. Gebruik de Ommetje app dan ook meer dan 3 keer per dag, bijvoorbeeld 5 keer. Zo heb je snel 4 extra punten te pakken.

Voor het delen van een Ommetje zijn maximaal 2+2+2=6 punten per dag te verdienen.

Voor het maken van een actief Ommetje wordt GPS gebruikt dus moet er een verplaatsing zijn.

Wanneer er bij Ommetje onderhoud is en je bent op dat moment bezig aan het wandelen met de Ommetje app dan is de kans heel groot dat je je punten gaat mislopen. Ik hoor dit vrij vaak. Ook als het geen bereik is. Daarnaast denk ik dat veel deelnemers voor 9 uur lopen om extra punten te scoren. Dit kan ertoe bijdragen dat er hick ups in het Ommetje systeem ontstaan. Met alle gevolgen van dien. Rond 07:00 een Ommetje maken en upload voor 7:30 lijkt geen problemen te geven.

Tot slot wil ik zeggen dat waar spel is is competitie en willen we winnen. Met wat creativiteit zijn extra punten binnen te halen. Maar dat is niet het doel van de app. Ik zou zeggen geniet vooral van het ommetje dat je maakt, geniet van de omgeving en laat de hersens eventjes ontspannen. Daar gaat het uiteindelijk om!

Reacties

 1. Susanne schrijft:

  Wist je al dat… je van elk team waarin je zit de teamcode 3x per dag kunt delen en dat dit ook steeds 2 punten oplevert 🙂

   • Ron Almere schrijft:

    Ja, dat vraag ik me ook wel eens af. Veel punten in 1 keer komt meestal omdat je er medailles bij krijgt. Maar Team codes delen is nieuw voor mij. Ben in felle strijd gewikkeld in de top van mijn groep. Dacht dat ik alle “handigheidjes” wel gebruikte, maar deze nog niet. Nummer 1 loopt bij mijn groep namelijk “onverklaarbaar” steeds verder uit. Weet nu waarom.

  • Henk schrijft:

   maar het maximum blijft 6 punten, dus als je het eerste ommetje deelt heb je al twee punten. Vervolgens 3x de teamcode delen levert maximaal 4 punten op (helaas :-))

  • Helma schrijft:

   Ik doe dit al een tijdje en merk nu dat in mijn Ommetje Stats wordt weergegeven dat ik 2 punten heb gescoord. Echter komt er bij mijn totale puntentelling maar één punt bij.

   • Wil schrijft:

    Ik heb inmiddels een reactie ontvangen dat Ommetje dit pet 1 mei heeft gewijzigd. Het wordt alleen nog niet goed weergegeven in “mijn ommetjes”. Zie “nieuws” onderaan de app

   • Britt schrijft:

    Dat klopt. eerder kreeg je nl. 2 punten voor het delen van je ommetje. Sinds kort is dat gewijzigd in 1 punt per gedeeld ommetje.

  • Marcel van der Graaf schrijft:

   In het hoofdscherm staan onderaan de Medailles en druk dan op Weetjes en kies Bekijk jouw Weetjes. Je kunt er maximaal 45 verzamelen en per 5 behaalde Weetjes krijg je een medaille. Weetjes die je nog moet behalen zijn wat lichter afgebeeld dan degene die je reeds behaald hebt. Als je al veel Weetjes gehaald heb dan krijg je steeds vaker na afloop van een Ommetje een Weetje die je al hebt.

 2. Theo schrijft:

  Wist je ook dat als je 5 voor 09:00 ’s ochtends een Ommetje gaat lopen en je na meer dan 20 minuten lopen klaar bent dat je dan nog steeds +3 punten krijgt voor “Omdat je dit ommetje voor 09:00 uur ’s ochtends hebt gelopen.”.

  • GooFy schrijft:

   En wist je dat het ook maar 10 minuten mogen zijn, ook al zegt de App dat je 20 minuten zou moeten lopen?! De bonus voor de 20 minuten gelopen ommetjes krijg je dan bij de tweede keer 10 minuten gelopen te hebben!

  • Marcel van der Graaf schrijft:

   Klopt, sinds gisteren worden de punten van de medailles en delen na afloop van je Ommetje niet meer weergegeven. Maar wel gelukkig meegeteld. En als je vandaag kijkt dan zie je ze van gisteren wel weer erbij staan. Lijkt een bug.

   • Ron Almere schrijft:

    Ja, dat was even schrikken. Dank voor advies.
    En elk punt telt!
    Ben in (sportieve) strijdt met een andere loper om de eerste en de tweede plaats.
    Houdt je lekker bezig in Corona tijd.

     • Ron Almere schrijft:

      Staan ze er ook een dag later nog niet bij? Zit een bug in en je ziet ze dus pas een dag later. Niet te zien? Stuur een berichtje. Je krijgt altijd antwoord.

     • A-See schrijft:

      Heb je een Huawei telefoon? Deze geeft helaas geen deelpunten. Valt wel te omzeilen overigens als je thuis een tablet hebt.

  • Marcel van der Graaf schrijft:

   Klopt dit probleem is vanaf 9 maart opgetreden. Je punten tellen gelukkig wel door en de dag erna zie je ze wel staan.

 3. Kees schrijft:

  Als je vaker dan drie keer op een dag een ommetje deelt, ontvang je voor die extra keren dat je deelt geen punten. De vraag is: tellen die extra keren wel mee om voor het delen medailles te behalen?

  • Marcel van der Graaf schrijft:

   Goeie vraag ik begrijp wat je bedoeld. Je krijgt voor het delen de Hart medaille en de verdeling is 3-10-20-60-90-120-200-300-400. Vanwege het hoge puntental zou je bijna denken dat het meer dan 3x delen toch meetelt. Ik ga dit eens voor mezelf in de gaten houden en dan kom ik er op terug.

   • Kees schrijft:

    Inmiddels ben ik er achter: extra delen (dus meer dan driemaal op een dag) telt niet mee voor het (sneller) behalen van Hart medailles.

 4. Gonda schrijft:

  Ik heb een donatie gedaan, maar zie daarvoor geen medaille en of punten verschijnen. Bij anderen zie ik die wel. Is er een minimaal bedrag aan verbonden, of een periodieke afschrijving noodzakelijk?

  • Marcel van der Graaf schrijft:

   Donatie levert al een tijdje geen punten meer op. Ik meen dat je er 10 punten voor kreeg maar dat is helaas niet meer.

   • Richard schrijft:

    Gelukkig niet meer. Dan zou je dus je overwinning kunnen kopen. Ik vind delen al een rare activiteit om punten voor te krijgen. Wij hebben in het team afgesproken dat niet te doen. Het gaat om het lopen toch?

 5. Patrick schrijft:

  Wat betekend het getal als je in de hoofdpagina zit net linksonder van het hoofd. XX/20 ik zie daar wisselende hoogtes staan wat betekend de waarde hiervan?

 6. Truus schrijft:

  Deze app is echt ruk……… ik stond de hele tijd tweede ….. ik loop dagelijks minimaal 20 min en deel de app zoveel ik kan.
  En toch komt er iemand NIEUW binnen in de lijst en staat gelijk bovenaan.
  Dit klopt niet!!!!

  • Marcel van der Graaf schrijft:

   Begrijpelijk. Wanneer je met een nieuw account aan een team deelneemt dan krijg je in het begin erg veel medailles. Daarom kun je het beste als je opnieuw begint je bestaande account verwijderen en er eentje opnieuw aanmaken; je kunt vaak dan ook nog dezelfde naam gebruiken. Dit gaat niet op als je in meerdere teams deelneemt. Als je een account verwijderd dan ben je gelijk ook alle team deelnames kwijt.

 7. Martjan schrijft:

  Ik heb een paar vragen over de reeks in Ommetje:
  – Wanneer een ommetje mee voor de reeks? Mijn reeks is vandaag opnieuw gestart, terwijl ik gisteren wel een ommetje gelopen heb. (Hij was 10 minuten en geen 20 minuten)
  – Krijg je de reeks medaille alleen voor de langste reeks? Ik heb nu een langste reeks van 26. Als ik nu weer iedere dag loop, krijg de 40x reeks dan over 14x of pas over 40x?

 8. eel schrijft:

  Weet iemand of je na het onderbreken van een reeks weer nieuwe medailles krijgt voor een nieuwe reeks. Of moet je dan eerst weer op het aantal eerder behaalde reeks-ommetjes komen om weer verder te tellen?
  Zou wel heel makkelijk zijn als je steeds na de eerste medaille weer opnieuw zou beginnen en dan steeds weer een medaille zou krijgen.

 9. Laura schrijft:

  Ik krijg geen punten voor het delen van mijn ommetje. Ook de dag erna zie ik ze niet staan. Mijn Hart medaille heeft nog steeds geen kleurtje… Wat kan ik hieraan duren?

 10. Hendrix schrijft:

  Hallo wandelaars, ik deel iedere dag mijn Ommetje via Twitter, Facebook, WhatsApp maar krijg nooit geen extra punten.

  Wat doe ik niet goed? Alle hulp is welkom. Groet

  Beantwoorden

  • Katinka schrijft:

   Heb je een huawei toestel? Daar kun je niet mee delen namelijk. Denk maar zo de Punten die je krijgt zijn echt van het lopen😁

   • Ingrid schrijft:

    maar ik ga er toch mee stoppen, het blijft lopen tegen de bierkaai…al dat punten scoren op rand activiteiten zouden geschrapt moet worden om het eerlijk te houden.niet leuk zo

 11. dick st. schrijft:

  heeft iemand een verklaring waarom mijn vriend steeds 1 XP voor actief gelopen ommetje krijgt, terwijl ik er altijd 4 krijg, zoals de spelregels toch ook aangeven?
  we lopen altijd meer dan 750 mtr en gps aan

  • Jolanda schrijft:

   Ja ik vraag me ook af hoe dat werkt en heb ze erover geschreven. Ik loop soms extra snel om het te checken en het resultaat is geen 4 punten extra.
   Soms opeens weer zomaar wel 4 punten…

  • Marcel van der Graaf schrijft:

   Goede vraag! Ik denk dat het spel element zorgt voor onderlinge competitie. Voor de een is dit belangrijk, voor de ander minder. Het motiveert mensen om te gaan bewegen. En bewegen is goed voor de balans tussen lichaam en geest.

 12. BAS schrijft:

  Ik heb een vraag.
  Ik krijg of punten voor het delen van mijn ommetje na het lopen of punten voor het delen van de code. Klopt het dat je niet voor beide 3x 2 punten per dag ontvangt?

  • Marcel van der Graaf schrijft:

   Je kunt max 3×2 punten met delen halen. Of je dit nu aan het eind van een Ommetje doet of met het delen van de code, dan nog steeds geld max 3×2. Als je probeert meer dan 3 keer te delen, of na een Ommetje of via delen van de teamcode, dan telt het niet meer mee.

 13. Ton schrijft:

  Vanmorgen 5 april 07.30 ommetje gemaakt, 27 minuten, slechts 13 punten ipv 17. Mis 4 punten, oorzaak volgens Ommetje: niet voldoende loacatiepunten…
  = normaal rondje, instellingen telefoon niet gewijzigd etc etc.
  Heeft U enig idee wat de oorzaak kan zijn?

  • Marcel van der Graaf schrijft:

   beste Ton,

   dit probleem hoor ik vaker. Ik heb laatst nog een mogelijke oplossing aan een Ommetje gebruiker voorgesteld en dat bleek te werken. Hierbij de oplossing:

   ……Maar misschien helpt het als je voordat je een Ommetje start dan eerst even de Wifi verbinding op je toestel uit te zetten zodat je Ommetje wordt gestart via de Umts verbinding. En wanneer je terug bent dan nog niet direct je Wifi aanzetten totdat je Ommetje is beëindigd. Uiteraard niet vergeten de Wifi weer aan te zetten als je klaar bent anders onnodig data verbruik op je abbo.

   Hoop dat je er iets aan hebt.

   gr Marcel

   • KaDee schrijft:

    Helaas kon ik een dag niet lopen en daardoor verbrak ik de reeks. De reeks begint dan opnieuw te tellen en pas als je het aantal van de eerder verdiende medaille weer hebt gehaald wordt er verder geteld. Dus steeds opnieuw beginnen levert geen extra medailles en daarmee geen extra punten op, het duurt extra lang voor je weer een medaille ontvangt.

    • Marcel van der Graaf schrijft:

     Bedankt voor deze bijdrage. Over dit punt waren al eerder vragen gesteld. Reeks onderbreken is dus opnieuw beginnen.

     • karin schrijft:

      volgens mij telt voor de reeks het aanzetten van een ommetje.. of je nu loopt of niet. Je krijgt dan alleen geen punten voor een actief gelopen ommetje. Zelfde geldt voor voor 9 uur lopen. Als je de app voor 9 uur start krijg je vroege vogel punten… je moet dan nog ergens op de dag og wel een echt ommetje maken voor de actief gelopen ommetje punten

  • Marcel van der Graaf schrijft:

   Goede vraag. In het hoofdscherm (het scherm waar je onder andere de knop met Start Ommetje ziet) scroll je helemaal naar onder. Daar staat Account instellingen. Als je die opent dan scroll je opnieuw helemaal naar onder en druk op Mijn account verwijderen. Kies Ja om te bevestigen. Je kunt vrijwel gelijk een nieuw account aanmaken met dezelfde gebruikersnaam als voorheen. Door een nieuw account aan te maken geniet je opnieuw van alle voordelen met het behalen van de medailles.

  • Marcel van der Graaf schrijft:

   Als je alle 45 weetjes verzameld hebt dan is er geen weetje meer te behalen voor wat betreft deze categorie. Bij 45 houd het op en kun je geen weetjes medaille meer behalen.
   Ben wel benieuwd hoeveel ommetjes je op de teller hebt staan. Ik had bij 200 ommetjes afgelegd maar op een na alle weetjes behaald.

 14. Fred schrijft:

  Ik heb alle weetjes gespaard incl parelmoer medaille.
  Hoe gaat het nu verder met de weetjes, stop het nu met de weetjes.
  Mijn lijst blijf vol staan, donkere cijfers. Maar krijg toch na elk ommetje een weetje waar ik nu niks meer aan heb.

 15. Ali schrijft:

  Ik loop in een willekeurig team mee en ben behoorlijk opgeklommen in de ranks +/- 300 nu op plaats 37 na 101 ommetjes.
  Echter het stijgen in de ranks gaat steeds langzamer. Mijn doel was om dit vanaf plaats 50 te gaan meten. Nu ben ik dit in april gaan meten en zie ik dat de koploper iedere week 1 dag 40 XPs weet te scoren. Hoe kan dat? Ik haal tussen de 17 en 22 per dag, dus ik ga nooit die koppositie halen, want die 40 XPs compenseren voor iedere dag dat deze persoon in de week een keer niet loopt.

  • Marcel van der Graaf schrijft:

   beste Ali dank voor de bijdrage. Volgens mij is het onmogelijk om 40XP in een dag te halen. Nu is dit al een keer eerder gemeld en ook ik ben daarom benieuwd hoe dit mogelijk is.
   Daarom hoop ik dat iemand ons dit kan uitleggen.

   • Piet schrijft:

    Het is mij 1 X gebeurd, 40 punten, omdat ik ook een AFAS badge kreeg (10 punten tot mijn verrassing) naast twee medailles (dus 22 + 8 + 10). Maar dat is eenmalig, dus het raadsel van Ali blijft….

   • Huisduinse schrijft:

    Ik ben nu plotseling 1 op de ranglijst van mijn lijst. Ik startte met bijna 500 maar zo’n 150 deden niks! Geen enkel punt! En dan heel veel mensen die zeker maar 1 ommetje hadden gelopen en toen niks meer. Ik zat al snel in de topgevel, heel motiverend
    De koplopers zijn gestopt, ik weet niet waarom. Opeens weg! En zo ben ik nu nummer 1 ! Dus blijven volhouden!!!
    Ik heb nog nooit in mijn leven zoveel medailles gehad haha

 16. Ali schrijft:

  Beste Marcel, dank je wel voor je reactie. Ik maak van iedere ochtend wandeling screenshots dus die bewaar ik nog maar even.
  Ik ben erg nieuwsgierig hoe dit kan namelijk.

   • Marcel van der Graaf schrijft:

    Klopt, deze aanpassing lijkt sinds vandaag te zijn ingevoerd. Of het blijvend is dat weet ik niet. Maar hoe dan ook het is duidelijk veranderd.

  • Marcel van der Graaf schrijft:

   Ik denk dat je eerst even het beste kunt proberen om je mobiel uit/aan te zetten. Waarschijnlijk werkt het dan weer.

 17. Harish schrijft:

  LOL, ik deelde mijn laatste ommetje om 0:02. 😐 en die telde dus niet als 3de maar als 1ste van de nieuwe dag. Punten halen is leuk, maar blijf lekker bewegen mensen. 👍

 18. Erika schrijft:

  Hoi,
  Ik merk dat ik geen punten (meer) krijg voor ‘actief’ gelopen ommetjes, terwijl ik net 30 minuten heel stevig heb doorgewandeld. Ik heb de locatie aan staan, de route wordt bijgehouden. Wat gaat er mis?
  Gr Erika

 19. Wil schrijft:

  Delen werkt echt niet zoals het hoort: je krijg maar 1 punt.
  Ik heb dit nu met foto’s een aantal dagen in de gaten gehouden en het klopt echt niet. Ook de dag erna is het ontbrekende punt niet bij het totaal aantal punten geteld terwijl als je kijkt bij “jouw ommetjes” bij ‘delen’ wel 2 punten staan.
  En natuurlijk: we doen het allemaal voor het wandelen, voor jezelf, maar ik heb gemerkt dat het halen van een volgende doel (een hogere stap in de rangorde) zeer stimulerend werkt, althans bij mij wel.

  • Monique schrijft:

   Ik heb hetzelfde probleem, en ook alles bijgehouden. Het lijkt niet meer te kloppen. Krijg nog maar 3×1 punt voor delen… heel gek, want bij statistiek staat wel 3×2, maar mn totaal optelling blijft achter, ik heb het al een aantal dagen.

   • Martjan schrijft:

    Klopt, dat is sinds 1 mei aangepast.

    In de versiegeschiedenis van de app staat:
    – Per 1 mei is de nieuwe medaille-kleur Opaal toegevoegd
    – Per 1 mei wordt de beloning voor het delen aangepast naar 1XP
    – Per 1 mei zijn er 15 nieuwe hersenweetjes te verzamelen
    – Performance updates

 20. Martjan van der Spek schrijft:

  In de versie geschiedenis van de app staat het volgende:
  – per 1 mei is de medaille-kleur Opaal beschikbaar
  – per 1 wordt de beloning voor het delen aangepast naar 1XP
  – per 1 mei zijn er 15 nieuwe hersenweetjes te verzamelen
  – performance updates

 21. Pietzza schrijft:

  Sinds 1 mei krijgen we voor delen maar 1 punt. Zie ook Nieuws helemaal linksonder in de app. Er staat inderdaad bij het overzicht van je Ommetjes dat er (nog) twee punten voor gegeven zou worden, maar dat klopt dus niet meer. Ik denk dat dat wel inmiddels bekend is bij de ontwikkelaars van de app. Eigenlijk steeds meer flauwekul, ik heb ze voorgesteld om de punten voor delen te laten vervallen en voor het tweede Ommetje meer punten te geven. Afwachten dus.

 22. Mario schrijft:

  Kun je de ommetje-app met behoud van de behaalde punten ook op een andere smartphone zetten? Op m’n huidige telefoon (Huawei) krijg ik geen punten voor delen ommetje en voor actief gelopen ommetje. Vandaar ik de app nu ook op een ander merk telefoon wil installeren. Kan dit?

  • Marcel van der Graaf schrijft:

   Ja dat kan. Wanneer de de App op een andere telefoon installeert en dan in Ommetje inlogt met dezelfde mailadres en wachtwoord dan ben je direct weer verbonden met alle teams en zie je al je prestaties exact zoals je op de andere telefoon zag. Je moet dus dan wel even weten met welk mailadres en wachtwoord je op de oude telefoon ingelogd in Ommetje bent. Anders maak je even schermdumpjes van je gebruikersnaam en verbonden teams. Als je namelijk niet meer zeker weet met welk mailadres je ingelogd bent en je logt per ongeluk met een ander adres in dan kun je even met je schermdumps vergelijken of je in hetzelfde account zit.

  • Marcel van der Graaf schrijft:

   Goede vraag. Voor zover ik weet komt dit voor op Huawei toestellen. Maar waarom ik zou het niet weten. Je zou nog eens kunnen proberen om te delen via bijvoorbeeld Twitter of Facebook ipv Whatsapp. Of juist andersom indien je normaliter via Twitter deel. Probeer eens of dat helpt. Het zal de combinatie zijn tussen de Android versie en de schil van Huawei die eroverheen zit.

     • Rob schrijft:

      Marcel,

      Ik heb Huawei gemaild en zij verwezen mij door naar de Play Store bij de app zelf.
      Ik heb daar gevraagd waarom het delen niet werkt op Huawei toestellen en of dat nog aangepast wordt.
      Daarop kreeg ik het antwoord dat dit een technische grondslag heeft en dat ze blijven zoeken naar een oplossing. Mijn feedback zou worden genoteerd in hun logboek voor de ontwikkelaars.
      Dan krijg ik een gevoel van “daar hoor ik helemaal nooit meer iets van”.

      Maar zo ben jij ook weer op de hoogte.

 23. Maaike schrijft:

  Ik gebruik de ommetje app ook met een team van het werk. Buiten dat ik het heerlijk vind om 1x per dag een ommetje van 20 minuten en 1x per dag een ommetje van ongeveer 50 minuten ( na het avondeten), geeft de comoetitiestrijd mij extra motivatie. Ik merk alleen inderdaad dat,het optellen tot een nieuwe medaille niet altijd goed gaat in de app. Voor de blijf actief app hang ik nog op de zilveren medaille, dit terwijl ik al 34 ommetjes met locatieherkenning heb gelopen ( eerste week vergat ik locatie aan te zetten). Ik zou dus de gouden medaille al moeten hebben gehad en bijna de robijnen medaille moeten halen. Ook de hier medaille hangt op zilver ondanks dat ik totaal al 39 ommetjes heb gemaakt in 27 dagen. Voor mn reeks heb ik wel de gouden medaille (25).
  Ook wij hebben iemand die ineens uit het niets van onder aan de ranglijst naar boven schoot op plaats 1 met een puntenaantal dat niet lijkt te kloppen kijkend naar dr medaille kleuren

 24. Rob schrijft:

  Hoi Maaike,

  Ik heb bij mij ook zitten kijken hoe ver ik van de volgende medaille verwijderd ben bij de verschillende soorten.
  Het lijkt erop dat je bij enkele soorten medailles (misschien zelfs wel alle) per dag maar 1 ommetje meetelt. Loop je op een dag 2 ommetjes, dan telt er maar 1 mee voor de Blijf actief medaille.

  Wat betreft de persoon die bij jou met stip op plaats 1 is binnengekomen: er zijn diverse cheats mogelijk om zonder te lopen toch punten te krijgen.
  Ik beweer niet dat hij/zij dit gedaan heeft, maar het zou een (deel van de) verklaring kunnen zijn.

  • Tatjana schrijft:

   Hoi Rob,

   Welke cheats dan?

   Mijn directe concurrent ‘loopt’ nu voor de derde keer in de nacht. Meteen na twaalf uur heeft hij al twee dagen lang 20 punten en de overige 3 punten haalt hij overdag. 23 punten dus ipv 19. Hij heeft geen medailles gehaald!! Dat dacht ik de eerste keer nog: hij heeft een medaille die nog niet de juiste kleur heeft of zoiets, maar dinsdag weer hetzelfde liedje. Dus afgelopen maandag en dinsdag 23 punten gehaald en nu op woensdagochtend om 00.25 alweer 21. Waarschijnlijk haalt hij de overige 3 punten straks nog overdag, dat deed hij maandag en dinsdag ook!

   Heel oneerlijk en heel raar ook. Weet iemand wat dit kan zijn en hoe je zo erg kan cheaten? De lol is er nu wel af! Eerst nog een hele kleine achterstand en nu heel groot!

   • Rob schrijft:

    Hoi Tatjana,

    Ik vind het niet netjes hier een link te plaatsen naar de plek waar die cheats staan.
    Een beetje handig zoeken via Google en je hebt ze zo gevonden.

    Ik denk dat jouw directe concurrent gebruik maakt van de mogelijkheden die Ommetje bevat.

    Ik heb ze eens uitgeschreven, waarbij ik niet weet of alles klopt, omdat ik bij sommige punten niet weet of het zo werkt, maar het zou kunnen.

    Ik ga uit van 3 ommetjes. Te verdienen punten staan erachter.
    Actief ommetje: 4+0+0=4.
    3x vroeg: 3+3+3=9 (hier ben ik niet zeker of je voor elk vroeg ommetje 3 punten krijgt of slechts voor 1; zelf nog niet eerder ervaren).
    Ommetjes 20 min: 5+1+0=6.
    Reeks behouden: 3+0+0=3.
    Delen: 1+1+1=3 (bij delen op via Huawei krijg je geen punten).
    Totaal is dat dan 25 punten.

    Dus zonder te cheaten zou dit mogelijk moeten zijn.
    Jouw directe concurrent loopt bekeken.
    Met name die vroege ommetjes tikken aan. Of mijn puntentelling van die vroege ommetjes klopt, zou je zelf een keer kunnen uitproberen.

    Natuurlijk is een beetje strijd leuk, maar bedenk dat het om het lopen gaat.
    Zo kan ik met mijn Huawei telefoon niet delen (tenminste, ik krijg er geen punten voor) en ben daardoor op dit moment al 55 punten misgelopen.
    Niet leuk, maar, zoals gezegd, het gaat om het lopen.

 25. Mario schrijft:

  Hoi Tatjana,

  Wat is zo oneerlijk aan wandelen kort na middernacht? Een Ommetje tussen 00.00 en 09.00 uur telt als vroeg gelopen Ommetje en levert 3 extra punten op. Dan loopt je directe concurrent overdag nog 2 keer want in totaal 3 punten oplevert (1x voor Ommetje 2 en 2 keer voor het delen). Waarom zou dit valsspelen zijn?

  Groeten, Mario.

  • Tatjana schrijft:

   Hoi Mario,

   Het gaat mij niet om het lopen na middernacht. Dat doe ik zelf ook wel eens. Het gaat me er om dat hij elke dag meer punten haalt dan technisch zou kunnen. Hij haalt elke dag 23 punten!

   Normaal haal je 4 voor actief, 5 voor 20 minuten lopen, 3 omdat je hem voor 9 uur loopt, 3 voor het behouden van je dagelijkse reeks, 1 voor je tweede ommetje en 3×1 voor het delen dat is 19 punten. Af en toe een keer 4 extra voor een medaille. Dus af en toe 23 punten, niet dagelijks.

   Eerst heeft hij om 20 minuten na middernacht 8 punten en dan 5 minuten later nog een keer 13 punten. Later overdag nog 2 punten dat is dus 23 punten per dag.

   Hij loopt dus elke dag 4 punten meer (en dus verder uit) zonder medailles! Dat is wat ik oneerlijk vind, niet het lopen na middernacht, dat moet iedereen zelf weten! Hij doet iets midden in de nacht waardoor het blijkbaar mogelijk is om extra punten binnen te halen, elke dag opnieuw. Dat deed hij eerder nooit, het is iets van de laatste dagen.

   En dat is wat ik me dus afvroeg: weet iemand hoe dit kan?

   • Jacques Nieuwstraten schrijft:

    Het zou ook best leuk zijn om iedere maand weer op 0 te beginnen, dan heeft iedereen weer gelijke kansen.
    Mee eens?

   • Johann schrijft:

    Hoi Tatjana,
    Ook ik haal 23 punten per dag. Dit vanwege een bug in de telling.
    Als je voor 0:00 gaat lopen, 20 minuten en meer dan 750 m loopt, dan krijg je van ommetje 4 actief lopen punten. (en 1x telling voor je medallie.) Je stopt na 0:00 maar ommetje telt dit actieve loopje bij de dag waarin je startte. (de vorige dag dus.) bijgevolg kun je in de loop van de dag dus nog een keer je actieve loop doen.
    Nadeel van deze extra inspanning (0:00 een ommetje lopen) is dat de gps-administratie van ommetje zo abominabel slecht is dat je die 4 punten alsnog mis kan lopen. (Die frustratie is erg slecht voor je hersenen.😊) Zo ongeveer 1 op de 8 keer gaat het fout!

   • Johann schrijft:

    Uit het scorerverloop kan ik het volgende afleiden.
    Deze persoon begint met lopen iets voor 0:00 (de vorige dag)
    Hij krijgt 3xp voor de reeks en 4xp voor een actiever loop (hij loopt minimaal 750m). en hij deelt zijn ommetje 1xp dit geeft 8xp.
    Vervolgens start hij opnieuw een ommetje en krijgt:
    5xp voor 20 min. “lopen” 3xp voor een “vroege loop”, 4xp voor de “actieve loop” (die vorige wordt bij de vorige dag geteld) en hij deelt zijn ommetje 1xp dit geeft 13xp. Later op de dag nog een ommetje 1xp voor een tweede loop, 1xp voor het melden. Dit geeft 2xp.
    (Maar de moderator zal deze tekst ook wel weer verwijderen)

 26. Msrco schrijft:

  Interesting! En dat doet doe flloeperd nog steeds? Hij scoort dus twee keer een actief ommetje op de een of andere manier. Misschien met een tweede telefoon op hetzelfde account? En dan getimed om exact 0:00 vwb de start. Het is het waard om eens te onderzoeken.

 27. Truus schrijft:

  Ik heb zelfs het idee dat mensen met de tijd knoeien van hun telefoon. Ik behaal iedere dag het max. Aantal punten. Er is in mijn team ook iemand die onverklaarbaar veel punten krijgt. Ook de Vroege Vogel punten worden midden op de dag verkregen. Ik wandel graag, maar zo is de lol van het Ommetje af.

  • Rob van Engelen schrijft:

   Truus, je krijgt zelfs punten voor een ommetje van min 20minuten zonder van de bank af te komen! Alleen heb je dan (dus) geen route en ook geen punten voor Actief. Weer wel voor Reeks.
   Zo zie je maar dat het heel gemakkelijk is de boel te bedonderen. Als sommigen vinden dat ze dat moeten doen om zo bovenaan de lijst te komen, moeten ze dat vooral zo doen.
   Uiteindelijk houden ze zichzelf voor de gek
   Laat het vooral gaan om het wandelen zelf en niet om zo hoog mogelijk op die lijst te staan. Dat is maar bijzaak.

  • Rob van Engelen schrijft:

   @Willem: dat is eerder dit jaar 2 punten per ommetje geweest, nu nog maar 1 per ommetje met een max van 3 per dag.

 28. Ivette schrijft:

  Ik wil mij opgeven voor de Zwerfafvaldag maar ik kom “ik doe mee” in het speciale Zwerfafvalbadge-venster in de app niet tegen. Klopt het dat de IPhone deze mogelijkheid niet heeft?

 29. Jacques Nieuwstraten schrijft:

  Goedemiddag,
  Ik loop nu al geruime tijd met de app een ommetje en daar wordt een ranglijst van opgemaakt. Alleen op een gegeven moment kom je nooit meer hoger omdat anderen ook blijven lopen. Zou het geen idee zijn om 1x per maand de ranglijst op te schonen zodat iedereen weer op 0 begint. Dan is de uitdaging nog groter. Op deze manier blijf je constant op dezelfde plaats steken.

 30. Jabo schrijft:

  een van de lopers haalt regelmatig meer dan 40 punten per dag. Op grond van de gewone puntentoedeling is dat niet mogelijk. Is er een truc om toch meer punten te scoren. Niet dat ik er gebruik van wil maken maar als er een competitie-element in zit moet het wel eerlijk gaan.

 31. Jose schrijft:

  Laatst was er een Schoondag. Daar kon je 15 extra punten mee halen.
  Helaas kwam ik daar te laat achter.
  Je moest daarvoor wel het vuil wat langs de weg ligt oprapen en in vuilniszak doen. Op het eind een foto maken en de vuilniszak inleveren.
  Het was een Landelijke opschoondag.

  • JaBo schrijft:

   Hallo Jose,
   klopt maar dat verklaart niet dat iemand dag in dag uit meer dan 23 punten per dag binnen haalt. Of er zit ergens een bug in het programma of er wordt gesjoemeld.

   groet
   JaBO

 32. Ron schrijft:

  23 punten? Ik loop 3 keer per dag met de hond en deel altijd de ommetjes
  Maar kom niet verder dan 19.
  Of ik moet een extra medaille krijgen, dan zit ik op 23.
  Mis ik iets?

 33. Tomas schrijft:

  Hi allemaal,

  als je handig genoeg bent, schijnt er vrij makkelijk te kunnen worden gerommeld met de Ommetje-app. Een collega van mij is software tester en heeft dat ontdekt. Hoe weet ik niet precies, hij zegt dat als je de APK unpackt en naar de api van de backend service kijkt, er nogal wat ongebruikte endpoints zijn. Ik weet niet hoe je daar iets mee doet, maar hij wel, en wat hij me vertelt is o.a. dat de server-side check waardoor je maximaal 3 keer per dag kunt delen een concurrency probleem heeft. Je kan een POST request meerdere keren tegelijk versturen, en dan meer dan 3×1 punt krijgen voor het delen. Als je via deze methode een medaille krijgt voor het delen, krijg je deze punten ook meerdere keren tegelijk. Hij heeft inmiddels al bijna 4000 punten verzameld, en staat daarmee mijlenver voor in onze bedrijfscompetitie. Gelukkig is onze afdeling actiever 😉

 34. Leonard schrijft:

  heb je al info over de nieuwe situatrie met de levels? Ik krijg bijvoorbeeld al een weke geen punten meer voor een actief gelopen ommentje. En ik zie in mijn leven iemand die om 10 uur op 26/7 al 23 punten heeft (en een aantal met 22 punten) hoe dan?

 35. Benno schrijft:

  Ik zie in de nieuwe levels iemand die op de 3e dag om 7 uur in de ochtend al 63 punten heeft. Dat lijkt me toch wat veel, tenzij je altijd in de nacht loopt.

  • VanHetPadje schrijft:

   Dat zou nog wel kunnen, Benno.

   Wat vind je van mijn ervaring in ‘mijn’ groep: degene die bovenaan staat heeft in 5 dagen al 119 punten. Dat betekent dus dat hij de afgelopen 5 dagen al 6 extra medailles bij elkaar heeft weten te wandelen. Aangezien we in een ‘semi-professional’ groep zijn ingedeeld, vind ik dat wel een beetje merkwaardig, dan gaat zou het niet zo snel meer met de medailles moeten gaan…

   • Wil schrijft:

    Als je toevallig net voordat de nieuwe puntentelling in ging, met vele medailles al bijna een nieuwe medaille krijgt omdat je al zoveel dagen hebt gelopen bijv. dan kan dat goed. 6 lijkt me wat veel maar in theorie kan het wel. Dit betekent dat tijdens de volgende 14 dagen deze personen flink “aan de bak moeten”

    • VanHetPadje schrijft:

     In theorie kan dat. Maar die kans is toch wel héél klein als je al semi-professional bent. Inmiddels was de betreffende persoon al uitgelopen met 40 punten, ofwel 10 medailles. Toen ben ik gekapt.

   • VanHetPadje schrijft:

    Inmiddels mijn Ommetje account verwijderd alsmede de app. Ik wandel rustiger zonder gedoe van levels in Ommetje en het gesjoemel daarbij van anderen. Geen bevredigend antwoord gekregen van de ontwikkelaars hoe dat mogelijk is.

    • Johann schrijft:

     Op 30 juni heb ik al gereageerd op iemand die zich afvroeg waarom sommigen zo veel punten konden krijgen. Lees daar maar eens.
     Nu geldt:
     5 xp voor 20 min. of meer je app aan in een dag
     3 xp voor je app aanzetten voor 9:00 en min. 10 minuten aanlaten.
     3 xp voor je app aanzetten na 11:30 en voor 14:00 en min. 10 minuten aanlaten.
     4 xp voor je app aanzetten en min. 10 minuten aan laten en lopen van meer dan 750 m
     1 xp voor je app de tweede keer op een dag aanzetten en min. 10 min. aanlaten.
     1 xp voor je app de derde keer op een dag aanzetten en min. 10 min. aanlaten.
     1 xp voor je app de vierde keer op een dag aanzetten en min. 10 min. aanlaten.
     1xp als je je resultaten deelt. (mag max. 3 keer)
     Als je meerdere dingen tegelijk doet krijg je alle punten voor de activiteiten,

     Nu de Bonus:
     Als je voor 24:00 start en na 0:00 eindigt. minimaal 10 minuten loopt en minimaal 750m loopt, krijg je 4xp.
     Zo kom je op 28 per dag. (behalve in het weekend dan telt de lunchloop niet)

  • Koekeloerus schrijft:

   Als ik mijn hond om 0:01 ga uitlaten (laatste ronde) heb ik de XP voor mijn actieve ommetje en het ommetje voor 9:00 te pakken.

   OK dan ik heb geen 63 punten, maar ik ben er wel lekker vroeg bij zonder vroeg op te staan. Mensen die net beginnen halen sneller medals, maar 63 punten in 1 dag is wel heel veel.

 36. Anne schrijft:

  Hoe verklaar je dat met de nieuwe 14 dagen competitie er mensen zijn die na 1 dag 27 tot 34 punten hebben.. dit zijn alle 19 of 20 mensen in de promotiezone na 1 dag… voelt als vals spelen of mis ik iets?

 37. VanHetPadje schrijft:

  Ik probeer hier grip op te krijgen, op de termen die je gebruikt. Geldt dit alleen voor Android toestellen?
  Negens anders kom ik de precieze manier tegen. Blijkbaar een goed bewaard geheim? Ik ben nieuwsgierig van aard, vandaar. Heb mijn Ommetje account en app verwijderd. Maar wil eigenlijk wel weten hoe die ‘handige’ personen dat doen. Ommetje zelf geeft wijselijk geen bevredigende reactie.

 38. Daan schrijft:

  Wat bepaalt bij levels de volgorde bij een gelijk punten-aantal?

  En wat gebeurt er als nummer 20 en 21 evenveel xp-punten hebben? Gaat dan toch alleen nummer 20 naar een volgend level?

 39. Kluitertje schrijft:

  Bij de eerste serie eindigde iemand met 292 punten. Dit is 26 punten meer dan 14 x 19. Raar aantal en niet deelbaar door 4. Hoe is dit mogelijk. Als 5e geïndigd in de groep, dus promotie.
  Nu in een groep van 75 Personen ingedeeld en bijna onderaan, met de vermelding: let op u staat in de degradatiezone. Lekker demotiverend begin. De eerste dag wist iemand 33 punten te scoren. Hoe is het mogelijk. Ik ben dus in een groep geplaatst waarin ik bij voorbaat kansloos ben. Waardeloos. Onbevredigend antwoord. Betreffende persoon zou wel veel medailles hebben gekregen. Hoezo? Op dit niveau krijg je slechts zelden een medaille. Wil uiteraard graag naar een ander level, beter bij mijn scores passend. Onmogelijk.
  Blijken op eens allerlei mensen een Tokio badge te krijgen. Zijn mensen van bedrijven. Privé-personen kunnen deze badge niet krijgen. Waardeloos systeem de levels. Geef mij het eerste systeem maar weer. Degradatie is een negatieve beloning, dat weet iedereen en werkt zelden of nooit.

 40. Jacqueline schrijft:

  Het werkt averechts op mijn hersenen, dat mensen die de mogelijkheid hebben in een bedrijfsteam te spelen, meer punten kunnen scoren in de competitie!!
  Daar kan ik niet tegenop: zeer frustrerend: kan toch niet de bedoeling zijn !!
  Mvg Jacqueline

 41. Enjoy Walking schrijft:

  Dat er iets niet klopt met de punten was mij ook al een tijdje duidelijk.
  Ik heb van één persoon dagelijks de punten bijgehouden en die krijgt telkens meer dan het maximaal te behalen aantal per dag. Opgestuurd naar Ommetje en krijg als reactie een overzicht hoe je punten kunt behalen maar geen inhoudelijk reactie op mijn meegestuurde cijfers.
  Er zijn ook deelnemers die de Blijf actief medaille voor 225x al heel lang hebben maar bij de Hiker medaille de 200x nog niet hebben. En laten dat nou ook “toevallig” degenen zijn die heel hoog scoren.
  Het wandelen is leuk maar het gevoel te hebben dat er iets oneerlijks in het systeem van Ommetje zit ergert me en is slecht voor mijn hersengezondheid

  • Sanne schrijft:

   Beste mensen, Sluit mij aan bij jullie analyses.
   Loop veel, heel veel, omdat ik mij er goed bij voel en haal dagelijks mijn maximale aantal punten. Zit nu in ‘rivaal’ in de degradatiezone. Sommigen krijgen geen enkele medaille (maak dagelijks foto) en lopen uit met meer dan 50 punten dan ik. Wanneer komt de Hersenstichting met een verklaring of nog beter: dichten van het fraudelek? Wandel ze🚶

 42. Nanda Jansen schrijft:

  Mijn broer en ik doen vanaf het begin mee,halen elke dag het maximale punten,toch zijn er mensen die meer punten halen en niet door een extra medaille ofzo, er wordt gewoon gefraudeerd!!
  Dus de lol gast er wel af zo?

 43. Esther schrijft:

  Precies ja.. Heb een paar WK maximaal gelopen. En dan nog zijn er mensen die de hele dag bezig zijn om winnaar te zijn. Bv sprinter Lo, Heeft 70 punten meer. Niet eerlijk verdiend, Eigenlijk …..

 44. Elma schrijft:

  Ik snap het algoritme niet achter de ranglijst. Het gaat niet om de km. Volgens mij wel om zo vroeg mogelijk te scoren. Toch komen er na mijn Max score per dag weer mensen met dezelfde score boven mij in de ranglijst. Ik begrijp niet hoe dat kan en kan er ook niets over vinden.

  • Johann schrijft:

   Ik kan alleen mijn vermoeden uiten:
   Ik weet dat doorgaans bij lopers met dezelfde score, degen met de meeste medailles bovenaan komt. Er zijn echter veel uitzonderingen. Ik vermoed dat degene met de meeste xp bovenaan komt. Maar deze wordt niet gepubliceerd, dus blijft het gissen.

 45. Perry schrijft:

  Sinds men is gestart met levels en de lunchtijd 11h30 – 14h00 in te voeren ben ik niet meer zo gemotiveerd. Ik maak elke ochtend een ochtendwandeling en verdien hier de extra punten mee. In de avond maak ik mijn tweede wandeling en juist niet in de middag omdat ik daar niet altijd in de gelegenheid ben. Men is niet goed bezig mijns inziens en het kan niet anders dat er veel gesjoemeld word. Zeker als je in de hogere levels bent gekomen (ik ben “Professioneel” maar sta op het punt om gedegradeerd te worden terwijl ik elke dag 2 soms drie Ommetje maak en altijd “deel”. Men zou ook mensen moeten belonen met medailles en punten als ze hun 100e, 200e etc Ommetje gemaakt hebben. Alleen in het begin krijg je medailles, na verloop van tijd nooit meer.

 46. Koekeloerus schrijft:

  Hallo allemaal,

  Ik heb een hond en loop sowieso elke dag 4 actieve ommetjes.
  Mijn hersenen zijn in topconditie en dat wist ik al voordat ik Ommetje ging gebruiken. 🙂

  Ik haal dagelijks de maximale score door voor 9:00 te lopen, tijdens de lunch en alle ommetjes te delen. Als je al een tijdje loopt, gaat het niet meer zo snel met het behalen van medals en badges.

  Sinds Levels begin ik er aan te denken om afscheid te nemen van de app, ik loop namelijk toch wel. De competitie in Levels werkt demotiverend, het is niet eerlijk als je al langer loopt en afhankelijk van de timing wanneer je medals/badges krijgt. En het is heel eenvoudig om de boel te belazeren. (btw. je belazert jezelf) De app gebruikt je GPS, dus men zou kunnen checken of iemand wel echt meters maakt en wat z’n snelheid is. Voorbeeld is Niantic Ingress, bedoelt om lopend of op de fiets te doen. Zodra je snelheid groter is dan bijv. 40 km/u werkt het spel niet.

  Het zou mooi zijn als je de optie hebt om Levels uit te schakelen in de app, zodat je niet persé mee hoeft te doen. Nu zie je die Levels informatie inclusief de ranglijst. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen het irritant vinden.

  Het gaat om het bewegen mensen.
  Als je kunt, neem een hond, dan moet je sowieso naar buiten en kun je meteen wat bewegen.

  De groeten en succes met bewegen.

 47. Johann schrijft:

  Ik vind het een heel kwalijke zaak dat er een lunchloopje is gemaakt die je verplicht tussen 11:30 en 14:00 je lunchloop te doen.
  We leven al een jaar of 80 niet meer in een 9:00 to 17:00 arbeidscultuur.

  Nu komt Ommetje en beloont de mensen die dit ritme volgen. (En “discrimineert” de rest?)
  Wat komt hierna?
  Als vrouwen rondom hun huis de ommetjes doen krijgen ze extra xp?

  Hou asjeblieft op met die onzin.
  Geef xp voor een prestatie:
  Minimaal 20 minuten lopen (en geen 10!!!) met een minimum van 1 km.
  En doe de rest weg.

  • Frits schrijft:

   Wellicht is dit een optie als je niet rond de lunch kunt lopen. Start ommetje tussen 11:30 en 14:00 en stop deze na 20 min. Vervolgens loop je het ommetje op het tijdstip dat jou het beste uitkomt.

   Ik loop weleens om 1:00 met de hond als ik laat thuis ben en krijg dan punten voor een actief ommetje en omdat ik voor 9:00 loop. Kan ik daarna mooi uitslapen. 😉

  • Ineke schrijft:

   .moet de afstand goed gemeten worden. Dat is bij mij niet gebeurd. HUAWEI 🥵. Ik liep eens een uur….
   0.1 kmg. geregistreerd.
   Ik overweeg te stoppen.

 48. Klimroosje schrijft:

  Sinds de level invoering is het plezier van het ommetje er wel een beetje af. Iedere keer een nieuwe groep geeft mij geen stimulans en het halen van punten was daarvoor veel uitdagender aangezien de namen van je groep bekender waren.
  Uiteindelijk gaat het om het lopen en de puntentelling was eerst leuker en eerlijker.

 49. Sjaak schrijft:

  hoi,
  met een hond loop je met gemak het max. aantal ommetjes met bijbehorende XP. ik liep die ommetjes altijd al zonder de app. ook ik heb gezien bij ommetje levels dat mensen na 2 weken met veel meer XP eindigen terwijl ik het maximale haalde excl. medals. cheaten of niet, ik loop voor mezelf.

  ommetje levels zorgt voor veel verontwaardiging, maar er is goed nieuws. sinds de laatse update (15 sept.) kun je onder de account settings jezelf “uitschrijven” voor ommetje levels.

  geniet en blijf lekker lopen!
  gr. s

 50. Ronald schrijft:

  Ik heb al een paar keer contact gehad met de app bouwers. Mensen hebben soms onverklaarbaar veel punten in de ranglijst. Zoveel medailles in 2 weken kun je echt niet halen om zo ver uit te lopen.
  Ik zit nu in Rivaal, daar loopt iedereen zo’n beetje maximaal (rijmt). Ik ook. Heb nu met 1 medaille 307 punten. Maar nummer 1 in de rangschikking heeft er 347. 40 punten meer! Dat zijn 10 medailles. Er zit dus echt een lek in de app. Maar ook nummer 2 met 322 lijkt me erg onwaarschijnlijk omdat die qua medailleniveau ongeveer gelijk staat met mij, en dan kun je in 2 weken niet zoveel medailles halen.
  Zo wordt het wel minder leuk. De hersenstichting geeft alleen maar aan dat ze valsspelen tegen gaan.
  Hebben jullie dit nog niet gezien in jullie ranglijst?

  • Joris schrijft:

   Vals spelen wil ik het niet noemen, het is een fout in de software. De personen die zo uitlopen, lopen net zoveel ommetjes als jij alleen anders. Laatste ronde in levels haalde ik 394 XP met maar twee medailles + 10 XP van de week mentale weerbaarheid.

  • Joris schrijft:

   Het delen, maximaal 3 keer per dag, is een tijdje geleden aangepast naar 1 XP. Maar je kunt weer extra punten halen met het lunch ommetje op werkdagen.

 51. Ineke de Ruiter schrijft:

  Ook ik heb ee. HUAWEI toestel.
  Geen extra punten voor doorsturen.
  Daar kan ik mee leven.
  Maar dat de afstand slecht /fout geregistreerd wordt…. Is minder.
  Vorige week voor het eerst alles naar behoren geregistreerd. Hoera.
  Deze week…. Voor ieder gelopen rondje… Lees rondje vsn 1uur…geen afstand kunnen registreren.
  Ik heb alle apps uitgeschakeld, alleen de ommetjesapp aan, en locatie op “altijd aan”.
  Frustrerend… Vooral omdat zo ook al 2 maal een reeks van 38… En van 55…beëindigd werd… Kon ik weer bij beginnen. De hulp app van ommetje us echt waardeloos…….iedere keer dezelfde suggesties… Repeterend..
  Iedere keer dat hoofd van Scherder…
  Misschien kunt u mij helpen… Ik baal er goed van. En dat is zeker niet de bedoeling van de Hersensting

 52. Ineke de Ruiter schrijft:

  Dag allen, wn vooral diegenen met een Huawei telefoon.
  We kunnen niet delen.
  Ook niet via Facebook.
  Maar ook de registratie van de afstand is erbarmelijk.
  Ommetjes support kun je mailen. Maar ik krijg al maanden hetzelfde antwoord voor mijn probleem… Dat ze mijn afstand niet kunnen registreren…. Ik loop maar 100 meter in 1 uur🥵.
  Soms gaat het 2 weken goed…. Dan komt er weer een kink in de kabel.
  Ik ben al een keer bij 56 ommetje achter elkaar geweest… Stond de volgende dag weer op 1…
  Frustrate…. Goed voor je hersenen.
  Laten ze de basis eerst maar eens goed laren werken…
  Ik zou graag reacties krijgen van mensen met hetzelfde probleem /dezelfde problemen…
  Alles ingesteld op hun adviezen en op die ik hier lees.
  Een telefoon van 2 jaar oud is toch niet echt aan vernieuwing toe…
  Ik hoop op echte hulp
  Dank Ineke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *