Nieuwe WLAN wet in Duitsland gunstig voor publieke Hotspot

Je kunt in Nederland vrijwel overal je toestel draadloos verbinden om toegang tot Internet te krijgen. Vooral systemen waarbij je eerst een like moet geven alvorens je kunt verbinden zijn momenteel erg populair bij de aanbieders (hotels, cafés, restaurants, etc.). Social Hotspot noemt men dergelijke draadloze systemen.

WLAN Hotspot aanbieder Duitsland niet meer aansprakelijk

Duitsland was tot nu toe erg terughoudend voor open WLAN Hotspot systemen. Logisch want een open netwerk kan door hackers gebruikt worden. Een open WLAN netwerk moet heel strak ingeregeld worden en denk daar vooral niet te makkelijk over. In Duitsland was voorheen de exploitant van het WLAN netwerk verantwoordelijk voor de daden van zijn gebruikers. Dankzij een nieuw wetsvoorstel is hier een einde aan gemaakt en is de exploitant niet meer aansprakelijk. Onder de voorwaarde dat ze zorgen voor passende veiligheidsmaatregelen als het gebruik van een erkende coderingsmethode. Dat zorgt wel opnieuw voor obstakels maar goed, ze zijn op het juiste pad!

Dus ga je binnenkort met vakantie naar het prachtige Duitsland dan kun je met een beetje mazzel je toestel eenvoudig verbinden met een WLAN Hotspot netwerk zonder eerst om de toegangscode te moeten vragen.


Meer informatie over WLAN systemen.

Facebook Wifi systemen ►
Draadloos netwerk ►