VMware Shared Storage Appliance VSA

Binnen een HA cluster of bij vMotion en Storage vMotion is gedeelde opslag nodig. Een ESXi host voorzien van Direct Attached Storage DAS ofwel een interne opslag (Sata/Scsi of SSD schijven) in een cluster van 2 of 3 hosts kan helaas niet aan de eis van gedeelde opslag voldoen. Er is geen gedeelde opslag, de interne drives zijn niet te delen en zichtbaar te maken voor de andere ESXi hosts.

In een MKB omgeving waarbij met kleinere budgetten gewerkt wordt is de aanschaf van een gedeelde opslag een flinke kostenpost. VMware heeft daarom de zogeheten VMware Shared Storage Appliance VSA geïntroduceerd.  Met de VSA is het mogelijk om in een cluster van 2-3 ESXi hosts een gedeelde opslag te creëren van de interne opslag.

Op deze manier is het toch mogelijk om gebruik te maken van de geavanceerde mogelijkheden als vMotion en HA High Availability binnen een cluster.

De VMware vSphere Essentials Plus Kit aangevuld met vSphere Storage Appliance is al verkrijgbaar vanaf € 3,445.00. Voor de MKB is deze kit heel interessant en aan te bevelen.

 

disclaimer
© 2013 Datamirage. De standpunten en meningen op deze website, zijn de persoonlijke mening van Datamirage en staan los van eventuele officiële standpunten van andere organisaties. Datamirage is niet verantwoordelijk voor de inhoud van uitlatingen en reacties van derden op de hier gepubliceerde stukken.