VMware High Availability

Onze specialisten werken met producten uit het assortiment van VMware vSphere zoals de welbefaamde VMware hypervisor ESXi en VMware vCenter Server.

Deze producten bieden onder andere de volgende mogelijkheden:

VMware High Availability of HA

Een ESXi host heeft een of meerdere virtual machines (VM) draaien. Een VM kan bijvoorbeeld een server zijn. De virtuele server of VM is dus afhankelijk van de host waarop deze draait, de ESXi server. Uitval van de ESXi host betekent automatisch dat alle VM’s niet meer draaien en dus niet meer bereikbaar zijn.

HA waarborgt de continuïteit van de bedrijfsprocessen bij uitval van een ESXi server. In een HA cluster van 2 of meerdere Hypervisor servers zullen alle VM’s bij uitval van een server opgestart worden op de nog functionerende server(s) binnen het cluster. Ook het patchen van een van de Hypervisor Servers binnen een HA cluster zorgt voor gegarandeerde beschikbaarheid van VM’s. Voor het uitvoeren van onderhoud worden de VM’s simpel opgestart op een andere actieve Hypervisor. Wanneer de te patchen Hypervisor Server vrij is van VM’s, kan het onderhoud uitgevoerd worden. Intussen draaien alle VM’s gewoon door en blijven applicaties toegankelijk zonder dat gebruikers daar hinder van ervaren.

Middels een HA cluster kan de bedrijfscontinuïteit en ICT beschikbaarheid als gevolg van uitval van een systeem niet meer in gevaar komen.