Virtualisatie

Een computer kan maar één besturingssysteem tegelijkertijd draaien. Gelukkig is er een uitvinding waarmee binnen uw reguliere besturingssysteem (de host) een ander besturingssysteem (de guest) kan worden opgestart. Dit proces luistert ook wel naar de naam virtualisatie.

Virtualisatie oplossingen zijn in de praktijk programma’s die een computer nabootsen. Zo stellen deze programma’s u in staat om software te draaien waar u normaalgesproken een andere desktop of laptop voor moest opstarten.

Virtualisatie oplossingen voor iedere organisatie

Wilt u overal en altijd toegang tot uw toepassingen hebben? Wenst u uw medewerkers –ongeacht of juist afhankelijk van hun functie– rechten te geven tot bepaalde software zonder dat dit logistieke problemen oplevert? De virtualisatie oplossingen van Datamirage worden volledig aan uw behoeften aangepast.

Voor uw IT-afdeling is virtualisatie een geschenk uit de hemel. Ze hoeven niet langer stuk voor stuk werkplekken langs te gaan om software te updaten. In plaats daarvan voeren ze deze op de server uit, waarna iedereen die rechten tot deze software heeft ervan profiteert. Deze besparing in tijd en moeite brengt ook een kostenbesparing met zich mee. De investering in virtualisatie oplossingen verdient zichzelf dan ook in korte tijd terug.

Ook voor uw medewerkers is virtualisatie ideaal. Ze kunnen overal vandaan werken en zelfs qua device hebben ze de volledige vrijheid: uiteraard kunnen ze met de desktop bij hun applicaties, maar ook met een tablet of zelfs een smartphone. Dus ook vanuit huis of tijdens een bezoek aan klanten.